23
January
2020
Мектеп асханасында пайдалануға тыйым салынған тағамдар
Қазақстан Республикасы денсаулық сақтау министрлігі
2018 жыл 16 тамыз №611 БҰЙРЫҚ
«Білім беру объектілеріне қойылатын санитарлық –эпидемиологиялық талаптар» санитарлық қағидаларын бекіту туралы
7- тарау, 119 тармақша
Тәрбиелеу және білім беру объектілерінің қоғамдық тамақтану ұйымдарында мына тағамдарды пайдалануға жол берілмейді:
- қатық,сүзбе,айран;
- туралған ет қосылған құймақтарды;
- флотша макаронды;
- зелыпер,форшмактар,сілікпелер,паштеттерді;
- кремі бар кондиционерлік өнімдер;
- тұтыну қаптамасындағы кондитерлік өнімдер мен тәттілер (шоколод,кәмпит,печенье)
- морстар ,квастар;
- фритьюрде қуырылған өнімдер;
- шала пісірлген жұмыртқалар,қуырылған жұмыртқалар;
- күрделі (4 компоненттен артық) салаттарды ,қаймақ пен мойенез қосылған салаттар;
- окорошканы ,саңырауқұлақтарды;
- өнеркәсіпте дайындалмаған (үйде дайындаған) тағам өнімдерін;
- тез дайындалатын құрғақ тағамдық концентраттар негізіндегі бірінші және екінші тағамдарды;

